Τρίτη, Απρίλιος 30, 2024
11/04, 10:04

50 Χρόνια TRANSMED SHIPPING Η ναυτιλιακή εταιρεία που ταξίδεψε την κυπριακή σημαία σε όλες τις θάλασσες της γης

Ακολουθώντας τις παραδοσιακές αξίες και αρχές της ελληνικής ναυτιλίας ο Κύπριος πλοιοκτήτης Χαράλαμπος Μυλωνάς με την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του Χαρίκλειας κατάφερε να καταγράψει μια δημιουργική και αξιοσέβαστη 50χρονη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας η οποία  συνεχίζεται με επιτυχία από την επόμενη γενιά της οικογένειας Μυλωνά.
Η σημαντική αυτή επέτειος γιορτάστηκε πρόσφατα στα γραφεία της εταιρείας Transmed Shipping στην Εκάλη στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.
Οι οικοδέσποινες της συγκινητικής εκδήλωσης Κατερίνα και Νικόλ Μυλωνά, κόρες του ιδρυτή, υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια τους ξεχωριστούς καλεσμένους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό βίντεο με αφηγήσεις συγγενικών προσώπων, συνεργατών για την χαρισματική και δυναμική προσωπικότητα του Χαράλαμπου Μυλωνά και της γυναίκας του που ξεκίνησαν από το μηδέν και έχτισαν έναν από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους στην Ελλάδα.
Επίσης σ’ όλους τους φίλους και συνεργάτες διανεμήθηκε ένα πολυτελές λεύκωμα με την ιστορία και διαδρομή της Transmed, του ιδρυτή και της συζύγου του.
Να σημειωθεί ότι το λεύκωμα εκδόθηκε από το ELNAVI με την επιμέλεια της συνεκδότου Θεανώς Καλαποθαράκου και την συνεργασία της σχεδιάστριας Μαρίας Καρδαμένη.
Μεταξύ των προσκεκλημένων της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, Πατήρ Αλέξιος, η υφυπουργός ναυτιλίας της Κύπρου κα Μαρίνα Χατζημανώλη, οι πλοιοκτήτες Γιώργος Προκοπίου και Θανάσης Μαρτίνος, Πάνος Λασκαρίδης, Ανδρέας Χατζηγιάννης Δημήτρης Προκοπίου, Νικόλαος Βαφειάς, Ευάγγελος Αγγελάκος, Χαράλαμπος Φαφαλιός, εκπρόσωποι νηογνωμόνων, νηολογίων, φίλοι, συνεργάτες, εργαζόμενοι της εταιρείας και άλλοι πλοιοκτήτες και ναυτιλιακοί παράγοντες.
Όπως ανέφεραν στις ομιλίες τους οι κόρες του Χαράλαμπου Μυλωνά, οι γονείς μας ξεκίνησαν την καριέρα τους ως δικηγόροι στην πόλη της Αμμοχώστου το 1970 αντιπροσωπεύοντας τα συμφέροντα ελληνικών  εταιρειών και κυρίως της οικογένειας Μαρτίνου. Το 1974 μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο μετέβησαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα όπου με την βοήθεια πολλών φίλων από τη ναυτιλία ξεκίνησαν με ένα πλοίο την δική τους ναυτιλιακή περιπέτεια δημιουργώντας έναν αξιόπιστο και καταξιωμένο ναυτιλιακό όμιλο που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της μεταφοράς ξηρού φορτίου και πετρελαίου.
Συγκινημένος ο Χαράλαμπος Μυλωνάς στο μήνυμα προς τους φίλους τους της εταιρείας τόνισε ότι: “ο δρόμος της ναυτιλίας δεν είναι εύκολος. Το παλέψαμε με τόλμη και αποφασιστικότητα και δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθώ αλλά θα παραμείνω ενεργός και στα επόμενα 50 χρόνια της Transmed”.
Ευχαρίστησε τη σύζυγο του Χαρίκλεια και τις κόρες του Κατερίνα και Νικόλ και τον γαμπρό του Ηλία Αγγελάκο που έχουν αναλάβει με επιτυχία τα ηνία της επιχείρησης.
Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους φίλους και συνεργάτες που τους δέχτηκαν στην Ελλάδα με αγάπη και συμπορευτήκανε 50 χρόνια με κατανόηση και αμοιβαίο όφελος.
Εκτενή αναφορά έγινε στην συμβολή του Χαράλαμπου Μυλωνά ως προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Εφοπλιστών όπου το 1981 υπεγράφη με την ITF η συμφωνία για την συλλογική σύμβαση που αφορούσε τα πλοία με Κυπριακή σημαία.
Άλλοι εμβληματικοί σταθμοί της Transmed αποτελούν η απόκτηση πιστοποιητικών ποιοτικής λειτουργίας ISM, οι παραγγελίες νέων πλοίων το 1996 και το κοινωνικό έργο της οικογένειας Μυλωνά που περιλαμβάνει την ίδρυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας “GALILEE” στα τελευταία στάδια των καρκινοπαθών στο χώρο της ευθύνης της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, και κτίσιμο και αναστήλωση εκκλησιών στο Καστελόριζο, το Αγαθονήσι και την Ιερουσαλήμ στον Πανάγιο Τάφο. 
 Κοιτάζοντας το μέλλον η Transmed θα συνεχίσει να πορεύεται εν μέσω ήρεμων θαλασσών και τρικυμίες, πάντοτε οδηγούμενη από την κληρονομιά και την επιμονή, καινοτομίας και της προσπάθειας για την αριστεία. 

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share