Δευτέρα, Φεβρουάριος 06, 2023
29/09, 10:09

Το νέο αντιρρυπαντικό δεξαμενόπλοιο AKTEA II OSRV αναλαμβάνει την θωράκιση του Αιγαίου

Για 4+4 χρόνια μετά από διεθνή διαγωνισμό το δ/ξ AKTEA 2 OSRV της epe του ομίλου του Γιαννη Πολυχρονοπουλου θα είναι μισθωμένο από την EMSA για την αντιρρυπαντική προστασία του Αιγαίου.
Ο κ Γιάννης Πολυχρονόπουλος ιδρυτής της ΤΠΠ στην ομιλία του είπε ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1977 με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και πρώτο της περιστατικό το IRENE SERENADE στην Πύλο το έφερε εις πέρας με επιτυχία αποδεικνύοντας την τεράστια αξία της προστασίας του περιβάλλοντος.
Στην πορεία προέκυψε το ερώτημα πως θα ανακυκλώνει τα λυματα που περισυλλέγει και γι' αυτό ο όμιλος προχώρησε στην ίδρυση της polyeco που ασχολείται με την αξιοποίηση των άχρηστων υλικών και καταλοίπων.
Σήμερα η epe ανανεώνει την σύμβαση της με την EMSA για αντιρρυπαντική θωράκιση του Αιγαίου μια συνεργασία που διαρκεί 20 χρόνια. Ο εκπρόσωπος της EMSA κ. Frederic Hebert συνεχάρη την epe για την ανταπόκριση στα σφιχτά χρονικά όρια που είχαν τεθεί. Το πλοίο είναι ικανό να ανταποκριθεί σε 24 h σε πιθανή η ρύπανση στη θάλασσα.
Ο κ Β Μαμαλούκας διευθυντής της epe είπε ότι είναι μια μέρα περηφάνιας και ανταμοιβής και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την EMSA.
Το πρώτο πλοίο AKTEA OSRV που αποσύρθηκε ήταν για 14 χρόνια ο φύλακας του Αιγαίου. Ο διάδοχος του το νέο πλοίο AKTEA 2 έχει μήκος 91 m ταχύτητα 13 μίλια/h και συμμορφώνεται με τις νέες αυστηρές προδιαγραφές της EMSA.
Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει μόνιμους βραχίονες περισυλλογής 15 m, σύστημα σκίμερ από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και φράγματα. Επίσης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης διαθέτει drones και ραντάρ.
Το πλοίο έχει μεγάλη αποθηκευτική Ικανότητα 4.500 τόνους και το προσωπικό του είναι άρτια εκπαιδευμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του IMO. Για να είναι βιώσιμο εκτελεί μεταφορικό έργο προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Να τονιστεί ότι η μετασκευή του έγινε με την επίβλεψη του ναυπηγού γραφείου του Γιώργου πρα Πρατικάκη και του Lloyd's Register.
Ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος managing director της Polyeco μίλησε για τις διεθνείς εργασίες του ομίλου. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχία της ολοκλήρωσης της ανάσυρσης ναυαγίου Wakashio στον Μαυρίκιο του Ειρηνικού ωκεανού και τον καθαρισμό της ακτογραμμής από την ρύπανση. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν όρια στην θαλάσσια ρύπανση και πρέπει να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα οποιοδήποτε περιστατικό.
Η Polyeco έχει τη δυνατότητα stand by επιφυλακής και αναλαμβάνει έργα καθαρισμού οποιαδήποτε κλίμακας ανα τον κόσμο. Καταλήγοντας είπε ο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι δείγμα πολιτισμού και προόδου.

ELNAVI Newsletter
Περισσότερες πληροφορίες : ELNAVI,
Αριστείδου 19, Πειραιάς 18531, 
Tel.: +30 210 45.22.100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share